Wat is Homeopathie?

Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze waarbij homeopathische remedies gebruikt worden die van plantaardige, minerale of dierlijke oorsprong kunnen zijn.  Zij worden volgens de homeopathische principes van verdunning  en activering  bereid, waardoor ze hun natuurlijke geneeskrachtige eigenschappen verkrijgen.

De homeopathische dierenarts probeert een ziek dier waarvan de inwendige balans verstoord is terug in evenwicht te brengen. Hierbij zijn niet alleen alle ziektesymptomen van belang maar ook  het karakter en temperament van het dier en zijn levensomstandigheden. Ook de relatie met de eigenaar en andere huisgenoten speelt een belangrijke rol.

In de homeopathie wordt de ziekte met zijn symptomen als een deel  van de patiënt gezien en alleen door een grondig onderzoek van het zieke dier zowel op het lichamelijke als mentale vlak kan de juiste homeopathische remedie gevonden worden.

Waarom Homeopathie?

De homeopathische en reguliere geneeskunde zijn beiden belangrijk om tot een goede diagnose en snelle genezing te komen.

Waar de reguliere geneeskunde zich vooral richt op de belangrijkste symptomen  zal de homeopathie rekening houden met  het dier in zijn geheel  en voor elke individuele patiënt de best passende remedie zoeken. Door deze persoonlijke aanpak probeert de homeopathische dierenarts het zieke dier zowel mentaal als fysiek terug in balans te krijgen om  zo een natuurlijke genezing te bekomen, zonder  fysieke bijwerkingen.

Door het verschil in benadering vullen de homeopathie en reguliere geneeskunde elkaar mooi aan. De toepassing van beide hangt af van de patiënt en zijn aandoening en moet per individuele casus door de dierenarts beoordeeld worden.

Hoe verloopt een homeopathische consultatie?

Tijdens een homeopathische consultatie is een grondig lichamelijk onderzoek en een nauwkeurige observatie van het zieke dier van groot belang. Daarnaast is ook de inbreng van de eigenaar cruciaal. Alle informatie in verband met ziektesymptomen, ziektehistoriek, karakter en temperament, levensomstandigheden en dagelijkse routine is  van belang.

Een homeopathische consultatie neemt meer tijd in beslag (ongeveer 1 uur) en vraagt inzet en betrokkenheid van zowel baasje als dierenarts.

Indien U met uw dier op homeopathische consultatie wenst te komen kan U via homeopathie@dapverbos.be  dierenarts An Vermeiren contacteren. Naast een kennismaking kan er zo een eerste uitwisseling van gegevens en informatie plaatsvinden.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Onderwerp.

Bericht

Dierenartsenpraktijk VerBos bv vof

Praktijk Hamme-Zogge
Lippeveld 15
9220 Hamme
+32 475 55 42 40
an@dapverbos.be
Praktijk Moerzeke
Kasteellaan 36
9220 Moerzeke
+32 473 94 52 79
myra@dapverbos.be

Afspraak maken

An Vermeiren
Hamme-Zogge
0475 55 42 40
Myra Bos
Moerzeke
0473 94 52 79
© 2021 DAP VerBos
error: Content is protected !!